BIO Zelený jačmeň

NAJLEPŠIA CENA NA TRHU

BIO Zelený jačmeň – 100% šťava z mladých lístkov jačmeňa v prášku  (220 g)

Čo je Zelený jačmeň?

Ide o čistú 100% šťavu z mladých lístkov jačmeňa v prášku. Lístky sa zbierajú mladé, keď dosahujú výšku do 30cm. Vtedy obsahujú najväčšie množstvo vitamínov, minerálov, enzýmov, bielkovín a chlorofylu. Lístky sa odšťavia a vzniknutá šťava sa špeciálnou technológiou vysuší na prášok. Je to čistý produkt dovezený z USA, spĺňa všetky požiadavky organického produktu KOSHER. Neobsahuje žiadne prídavné látky.

Prečo ľudia užívajú Zelený jačmeň?

Pretože naozaj funguje. Pri niektorých problémoch môžete pocítiť úľavu už po prvých dávkach. Množstvo pozitívnych účinkov na ľudské zdravie.

Účinky

alkalizujúce, okysličujúce, antioxidačné, detoxikačné a vyživujúce

Indikácie

prekyslený žalúdok, stres

zlý krvný obraz, onkologické ochorenia

tráviace ťažkosti, zápaly, zápcha,

kožné problémy, zápach z úst

únava, nadváha, srdcovo-cievne choroby

znížená sexuálna energia

Acido-alkalická rovnováha

Dnes sa konzumuje stále viac potravín, ktoré naše telá prekysľujú. Zelený jačmeň má vysoký alkalizujúci účinok, obnovuje acido-alkalickú rovnováhu, čo umožňuje optimálnu funkciu buniek.

Ak je ph v tele nevyvážené, prichádzajú zdravotné problémy, vrátane alergií, rakoviny, tráviacich ťažkostí, srdcovo-cievnych ochorení, problémy s hmotnosťou a mnoho ďalších.

Chlorofyl

Zelený jačmeň je bohatý na chlorofyl. Zvyšuje množstvo kyslíka v krvi, čím stimuluje červené krvinky. Neutralizuje toxíny, čistí pečeň, zlepšuje hladinu cukru v krvi. Keďže má aj dezinfekčné, dezodoračné a protizápalové účinky, zabraňuje množeniu mikroorganizmov v tele, pomáha urýchľovať hojenie rán, čistí ústnu dutinu, odstraňuje zápach z úst. Svojou štruktúrou sa podobá hemoglobínu.

Vitamíny a minerály

Koľko ovocia a zeleniny si doprajete každý deň? Ak sa aj o to snažíte, väčšinou ide o chemicky pestované produkty, dovezené  zo zahraničia. Tie obsahujú viac nežiadúcich látok ako vitamínov a môžu nám spôsobovať alergie. Keby sme chceli dopriať nášmu telu dennú dávku vitamínov v prírodnej forme, museli by sme každý deň skonzumovať aspoň päť porcií organicky pestovaného ovocia a zeleniny. U chemicky pestovaného by to bolo oveľa viac.

Šťava z mladých lístkov jačmeňa obsahuje veľké množstvo vitamínov, minerálov a stopových prvkov. Vďaka svojmu zloženiu spĺňa dennú dávku pre ľudský organizmus.  Konkrétne obsahuje: vitamín A (Beta karotén), vitamín B1(Thiamin), vitamín B2 (Riboflavin), vitamín B6, Niacin, vitamín B12, kyselinu listovú, vitamín C, vitamín E, vitamín K, kyselinu pantoténovú, sodík, draslík, vápnik, železo, fosfor, magnézium, zinok, meď, chróm, mangán, molybdén.

Pre porovnanie je to 7-krát viac vitamínu C ako pomaranče, 5-krát viac železa ako špenát a 10-krát viac vápnika ako mlieko.

Pre porovnanie s pšenicou je to 25-krát viac draslíka, 37-krát viac vápnika, 2-krát viac horčíka, 5-krát viac železa.

Draslík napríklad neutralizuje hladinu sodíka v tele, čo je veľmi dôležité hlavne u ľudí s vysokým krvným tlakom, ktorý radi solia.

Beta karotén (vitamín A) je dôležitý pre správne fungovanie imunitného systému.

Vláknina

Dôležitá súčasť Zeleného jačmeňa je aj vláknina. Odvádza z tela toxické a odpadové látky. Zmäkčuje stolicu, udržiava obsah čriev v pohybe, čo vedie k prevencii zápchy a rakoviny hrubého čreva. Vyprázdňovanie sa upravuje už po prvých dávkach.

 

Aminokyseliny a bielkoviny

Aminokyseliny sú stavebnými kameňmi bielkovín, ktoré sú hlavnou zložkou všetkých buniek a telových tekutín, a sú teda potrebné pre kontinuálne bunkové stavby, regeneráciu buniek, a výrobu energie, ktorú potrebujeme pre život. Výhodou zeleného jačmeňa sú polypeptidy, menšie proteíny, ktoré môžu byť priamo absorbované krvou, kde podporujú bunkový metabolizmus (chemické zmeny, ktoré potrebujeme k životu).

 

Enzýmy

Už vieme, že Zelený jačmeň obsahuje množstvo vitamínov a minerálov. Ale čím sa odlišuje najviac od ostatných výživových doplnkov, to sú živé enzýmy. Je ich viac ako 20. Medzi najdôležitejšie patrí SOD-superoxid dismutáza, tiež nazývaný ako Anti-Aging enzým. Ďalej sú to kataláza, cytochróm oxidáza, peroxidáza, acidická fosfatáza, atď.   Enzýmy sú nevyhnutné pre tisíce chemických reakcií, ktoré sa odohrávajú v ľudskom tele, vrátane výroby energie na bunkovej úrovni, uľahčenie trávenia, vstrebávanie živín.

SOD-superoxid dismutáza je enzým, ktorý likviduje voľné radikály. Ide o silný antioxidant, ktorý spomaľuje rýchlosť deštrukcie buniek tým, že poskytuje ochranu proti  voľným radikálom. Voľné radikály sú atómy, ktoré môžu spôsobiť poškodenie buniek, tkanív, imunitného system a oslabiť organizmus voči infekciám a rôznym degeneratívnym chorobám. Ak je vo veľkej miere zničené DNA, bunky odumierajú (proces stárnutia).

Voľné radikály sú zodpovedné aj za rozdelenie synoviálnej tekutiny, ktorá vedie k zápalovej reakcii v kĺboch. Klinický výskum sa zaoberá súvislosťou SOD s artritídou a dnou. Nízke hladiny SOD sú tiež spojené so šedým zákalom a ďalšími degeneratívnymi ochoreniami.

SOD hrá dôležitú úlohu aj pri ochrane pred rakovinou a pri rádioterapii, keďže chráni telo pred karcinogénmi ako sú napr. cigaretový dym, pripálené jedlá, atď. Pri rádioterapii pomáha bunkám rýchlejšie sa obnovovať.

Po infarkte zvyšuje produkciu energie, ktorá býva oslabená.

Pôsobí protizápalovo pri ochoreniach žalúdka, pankreasu, dvanástorníka, ústnej dutiny a kožným zápalom.

Nášmu telu pomáha efektívnejšie využiť zinok, meď a mangán.

SOD je citlivý na teplo, preto sa pri tepelnom spracovaní potravín ničí.

Zelený jačmeň tento dôležitý enzým obsahuje, dokonca vo veľkom množstve. Tým nášmu telu pomáha obnovovať a oživovať zničené bunky. Chráni ho pred voľnými radikálmi a udržiava nie len naše zdravie, ale aj našu pleť mladú a sviežu. Stárnutiu nemôžeme zabrániť, ale môžeme ho spomaliť alebo oddialiť.

Okrem SOD, vitamínov a minerálov, ktoré sme už spomínali, boli v zelenom jačmeni objavené aj iné antioxidanty. Ide o saponarín (GIV) a lutonarín (GIO). Saponarín napríklad chráni našu pokožku pred UV žiarením. Jeho aktivita je asi päťstokrát vyššia ako pri vitamíne E.

Čo je to ORAC ( Oxygen Radical Absorbance Capacity)?

USDA má novú metódu, ktorou sa dá odmerať hodnota antioxidantov v potrave. Nazýva sa Absorbčná Kapacita Kyslíkových Radikálov (v skratke ORAC). Je to merná jednotka pre antioxidanty, vyvinutá Národným Inštitútom pre starnutie v Národnom Inštitúte Zdravia (NIH).

Odhaduje sa, že 80-90% populácie sveta neskonzumuje ani polovicu odporúčanej dávky antioxidantov na to, aby mohli bojovať s voľnými radikálmi, s ktorými príde telo do kontaktu. Strava s vysokou hodnotou ORAC má pre zdravotne uvedomelých ľudí hodnotu zlata.

Aká je odporúčaná denná dávka?

Podľa výskumu Dr. Ronald Prior a Guahau Cao, potrebujeme približne 3000-5000 ORAC jednotiek denne. Šokujúce je, že väčšina ľudí skonzumuje  len 1200 ORAC jednotiek denne. Možno aj zjeme dostatok ovocia a zeleniny, ale nemajú vysokú antioxidačnú hodnotu. Nasledovná tabuľka nám ukáže hodnoty ORAC konkrétnejšie.

OVOCIE A ZELENINA                                   ORAC jednotky na 5gramov

---------------------------------------------------------------------------------------------

Zelený jačmeň                                             1030

Hrozienka                                              141.50

Sušené slivky                                         288.50

Čučoriedky                                            111.70

Černice                                                   101.80

Jahody                                                   76.80

Maliny                                                   61.35

Brokolica                                                               44.40

Mrkva                                                    10.35

Paradajky                                                              9.45

Zdravotné poistenie

Zelený jačmeň je to najlepšie zdravotné poistenie aké si môžete kúpiť – prírodná prevencia. Vždy je určená cena nášho zdravia. Buď investujete teraz do prevencie, aby ste zostali zdraví, alebo neskôr, aby ste vyzdraveli a zbavili sa bolesti.

Zloženie

100% šťava z mladých lístkov zeleného jačmeňa v prášku – BIO

Dávkovanie

5 g prášku (1 odmerka) rozmiešať v 2-3 dcl čistej vody alebo džúsu, 1-3 krát denne, 20 min. pred jedlom

Náš typ: začnite s jednou dávkou denne, kým si zvyknete na chuť a tiež aby ste predišli možnej detoxikačnej reakcii. Zvýšiť príjem tekutín.

Upozornenie

nepresahovať odporúčanú dennú dávku, nepoužívať ako náhradu pestrej stravy, nezapíjať teplými nápojmi,

skladovať na suchom, chladnom a tmavom mieste mimo dosahu detí,

po otvorení spotrebovať do 3 mesiacov, obal starostlivo zatvárať,

prítomnosť hrudiek nie je závadou, ale známkou čistého produktu, neobsahuje protihrudovú zmes ani lepok,

nevhodné pre deti do 3 rokov, nemá vedľajšie účinky

Krajina pôvodu: USA

Balenie: 220 g